Dán vagdalt (Krebinetter) hozzávalók:
4 személyre
50 dkg darált sertéscomb
3 evőkanálnyi liszt vagy zsemlemorzsa
1 teáskanálnyi só
0,25 teáskanálnyi bors
2 dkg vaj vagy margarin
Dán vagdalt (Krebinetter) elkészítése:
A darált sertéshúsból formálj 4 egyforma, egyenként kb. 1,5 cm vastag pogácsát, s azokat forgasd a sóval és borssal összekevert lisztbe.
A felforrósított zsiradékban előbb hirtelen pirítsd barnára a húspogácsák mindkét oldalát, majd lassú tűzön süsd még – közben átfordítva – 3-4 percig.
Paradicsomsalátával vagy tésztasalátával, valamint burgonyapürével vagy zöldségpürével tálald.
E recept sajtos-újhagymás változata is igen népszerű. Ekkor a darált húst 7,5 dkg reszelt sajttal és egy csomó apróra vágott újhagymával keverik össze. 6-8 db pogácsát formálnak belőle és az előbb leírtak szerint sütik ki, csak gyorsabban, mintegy 2-3 perc alatt.
0 hozzászólás