Dán vagdalt (Krebinetter) hozzávalók:

4 személyre

50 dkg darált sertéscomb

3 evőkanálnyi liszt vagy zsemlemorzsa

1 teáskanálnyi só

0,25 teáskanálnyi bors

2 dkg vaj vagy margarin

Dán vagdalt (Krebinetter) elkészítése:

A darált sertéshúsból formálj 4 egyforma, egyenként kb. 1,5 cm vastag pogácsát, s azokat forgasd a sóval és borssal összekevert lisztbe.

A felforrósított zsiradékban előbb hirtelen pirítsd barnára a húspogácsák mindkét oldalát, majd lassú tűzön süsd még – közben átfordítva – 3-4 percig.

Paradicsomsalátával vagy tésztasalátával, valamint burgonyapürével vagy zöldségpürével tálald.

E recept sajtos-újhagymás változata is igen népszerű. Ekkor a darált húst 7,5 dkg reszelt sajttal és egy csomó apróra vágott újhagymával keverik össze. 6-8 db pogácsát formálnak belőle és az előbb leírtak szerint sütik ki, csak gyorsabban, mintegy 2-3 perc alatt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc