Tomato bredie (Paradicsomos-zöldséges bárány) hozzávalók:
6-8 adaghoz:
2 kg bárányhús
25-50 g bárány farokból kivont zsír vagy vaj
15 ml só
10 ml frissen őrölt paprika
5 ml őrölt vegyes fűszer
5 ml őrölt szerecsendió
3 ml kurkuma
3 hagyma felaprítva
2 krumpli kockákra vágva
2 kg paradicsom, hámozva, kimagozva, nyersen felaprítva
10 ml cukor
2 chili paprika
125 ml friss bazsalikom (vagy 15 ml szárítmány)
5 ml köménymag
Tomato bredie (Paradicsomos-zöldséges bárány) elkészítése:
A húst ugyanúgy készítjük elő, s sütjük meg, mint a zöldbabos bredie-hez. Amikor a húst visszatesszük a pecsenyelébe, hozzáadjuk a sót, az őrölt paprikát, a vegyes fűszert, a szerecsendiót és a kurkumát, majd fedő nélkül 30 percig pároljuk.
Ekkor beletesszük a hagymát, a krumplit, a paradicsomot, a cukrot és a chilit, majd 2 és fél órán keresztül főzzük.
A végére a bredie-ből el kell párolognia a felesleges folyadéknak, s a paradicsom lényegében szétfő.
Ekkor belekeverjük a bazsalikomot és a köménymagot.
Rizzsel tálaljuk.
0 hozzászólás