Pozsonyi kocka hozzávalók:

10 dkg margarin

2 tojás

2 dkg liszt

2 dl tejföl

5 dkg mazsola

40 dkg nagykocka tészta

5 dkg zsemlemorzsa

10 dkg mák

15 dkg sárgabarack lekvár

1/2 citrom héja

Pozsonyi kocka elkészítése:

A margarint a tojássárgájával, a liszttel és a fele mennyiségű cukorral elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a mazsolát. A tojásfehérjéből 2 dkg cukorral kemény habot verünk, és lazán az édes masszába keverjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és beleforgatjuk az édes masszába.

Margarinnal kikent, zsemlemorzsával kiszórt tebsibe egy sor tésztát lerakunk, megszórjuk a megmaradt cukorral elkevert darált mákkal. Erre ismét egy sor tésztát rakunk, amelyre elosztjuk a lekvárt. Végül a megmaradt tésztával lefedjük.

Reszelt citromhéjjal megszórjuk, forró sütőben szép pirosra sütjük. Nagy kockákat szeletelve, melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc