Ünnepi kacsasült hozzávalók:
1 db 1,5 kg-os konyhakész kacsa
3 db narancs
20 dkg háj
1 fiola kapribogyó
1 dl száraz vörösbor
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál őrölt feketebors
Ünnepi kacsasült elkészítése:
Az agyagedényt a szükséges ideig áztatom.
A kacsát kivül – belül lemosom, besózom.
Két narancs levét és reszelt héját összekeverem a fűszerekkel (mustár, szegfűszeg, cukor, bors) és a borral.
A harmadik narancsot meghámozom, kockákra vágom.
Beteszem a kacsát az agyagedénybe, ráöntöm a narancsos keveréket. Letakarom egy kis hájjal.
Hideg sütőben kezdem sütni (kb. 2 óra) a sütés vége előtt 10 perccel kiveszem az edényből, feldarabolom, köré teszem a narancs kockákat, rászórom a kapribogyót.
Fedetlenül pirosra sütöm.
Krumplipürével tálalom.
0 hozzászólás