Pöttyös tészta hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
13 dkg margarin
1 + 5 tojás
10 + 20 dkg kristálycukor
1 citrom
4-5 evőkanál baracklekvár
15 dkg darált dió
3 evőkanál zsemlemorzsa
Pöttyös tészta elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a margarint, 1 tojást, 10 dkg cukrot, a citrom levét és lereszelt héját összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük, felét egy közepes nagyságú tepsibe simítjuk megkenjük lekvárral.
A maradék tésztából 9 rudat sodrunk, a tepsi hosszúságának megfelelően. Hosszában, egyenlő távolságra rárakjuk a lekváros tésztára.
5 tojássárgáját kikeverünk 20 dkg cukorral, hozzáadjuk a darált diót, és a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk az 5 tojás keményre felvert habját.
Ráöntjük a rácsokra és forró előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Úgy szeleteljük fel, hogy a tésztában a pöttyök látszódjanak.
Akár az ünnepi desszertek közé is lehet sorolni.
0 hozzászólás