Csokoládés-mandulás túrókehely hozzávalók:

50 dkg tehéntúró

10 dkg porcukor

2 tojássárgája

2 evőkanál kakaó

1 csomag vaníliás cukor

0,5 dl rum

10 dkg hámozott mandula

tejszínhab

Csokoládés-mandulás túrókehely elkészítése:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaót, aztán az áttört túrót és a rumot, és habverővel nagyon habosra kidolgozzuk.

A mandula egy részét szálkásra megvágjuk, a felét lazán a túrókrémbe keverjük.

Kelyhekbe szedjük, tetejét tejszínhabbal díszítjük és meghintjük a maradék, serpenyőben, szárazon megpirított mandulával. A csokis desszertet 2-3 órára behűtjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc