Vadhússzeletek epres bormártással hozzávalók:
4-6 személyre
1 kg vadhús
10 dkg bacon szalonna
3 evőkanálnyi olaj
só, bors
fokhagyma
2 babérlevél
kakukkfű
rozmaring
2,5 dl bor
3 fej hagyma
1 narancs
1 citrom
1 evőkanálnyi áfonyadzsem
1 teáskanálnyi bors
25 dkg eper
1 teáskanálnyi mustár
szerecsendió
Vadhússzeletek epres bormártással elkészítése:
A vadas húst forró olajban áthúzatjuk, rászórjuk a fűszereket és a fokhagymát, felengedjük vörösborral, hozzákeverjük a szalonnát és a hagymát. A húst kivesszük.
A narancs és a citrom héját beleszórjuk a mártásba.
A húst pihentetjük, felszeleteljük.
A mártást a gyümölcsökkel átforraljuk és a szeletelt hússal – nokedlivel – tálaljuk.
0 hozzászólás