Diós csók hozzávalók:

Tészta

15 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 db tojás

6 db tojássárga

5 dkg dió

35 dkg liszt

1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 mokkáskanál szerecsendió

1 evőkanál rum

margarin a forma kikenéséhez

Máz

25 dkg baracklekvár

10 dkg porcukor

kb. 45 db felezett dió a díszítéshez

Diós csók elkészítése:

A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra felkeverjük. A diót finomra daráljuk, és a liszthez keverjük. A dió-liszt keverékéhez hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot.

Az egészet a margarinos-tojásos masszához keverjük és sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, háztartási fóliába göngyöljük és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A sütőlapot margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi golyókat gyúrunk és a sütőlapra helyezzük. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

A lekvárt felmelegítjük és átszűrjük. A diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük a lekvárral, és száradni hagyjuk. A porcukrot 1-2 evőkanál forró vízzel sima mázzá keverjük. A csókokat ezzel bekenjük és 1-1 fél dióval díszítjük.

Tipp:Rácsra tesszük, úgy szárítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc