Marinírozott eper hozzávalók:

500 g földieper

1 narancs héja és leve

75 g cukor

2 friss tojás

50 g cukor

4 likőröspohár cointreau

Marinírozott eper elkészítése:

Az epreket megmossuk, megtisztítjuk és felnegyedeljük. A narancs vékony csíkokra vágott héjához és levéhez adjuk a cukrot és felfőzzük. 3 percig forraljuk, ezután kihűtjük.

Az epreket a kihűlt szirupban 30 percig pácoljuk. A friss, lehűtött tojásokat, a cukrot és a cointreau-t (narancslikőr) tálba tesszük, forró vízfürdőbe állítjuk és gépi habverővel addig verjük, míg sűrű krémes masszát nem kapunk.

Az epret poharakba tesszük és ráöntjük a forró krémet. Azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc