Almáslepény hozzávalók:
4 tojás
2 kanál joghurt
1 kanál tejföl
liszt
1 kiskanál tejpor
2 savanyú alma
egy csomag fahéj
egy csomag vaníliás cukor
4 kiskanál porcukor
só, bors
olaj
Almáslepény elkészítése:
A tojásokat a joghurttal, a tejföllel és a tejporral jól felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a sót és a borsot.
Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lecsorgatjuk és összekavarjuk a cukorral és a fahéjjal, 10 percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vaníliás cukort is.
Ezután az almát összekeverjük a felvert tojásokkal. Ha összeállítottuk, kanállal veszünk belőle és forró olajban kisütjük.
Tálalhatjuk sült burgonyával vagy előételként is. Fontos, hogy meleg legyen, mert hidegen a lepény elveszti a zamatát.
0 hozzászólás