Almáslepény hozzávalók:

4 tojás

2 kanál joghurt

1 kanál tejföl

liszt

1 kiskanál tejpor

2 savanyú alma

egy csomag fahéj

egy csomag vaníliás cukor

4 kiskanál porcukor

só, bors

olaj

Almáslepény elkészítése:

A tojásokat a joghurttal, a tejföllel és a tejporral jól felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a sót és a borsot.

Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lecsorgatjuk és összekavarjuk a cukorral és a fahéjjal, 10 percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vaníliás cukort is.

Ezután az almát összekeverjük a felvert tojásokkal. Ha összeállítottuk, kanállal veszünk belőle és forró olajban kisütjük.

Tálalhatjuk sült burgonyával vagy előételként is. Fontos, hogy meleg legyen, mert hidegen a lepény elveszti a zamatát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc