Sült hal burgonyával hozzávalók:

75 dkg tengeri hal

1 citrom

2,5 dl zöldséglé

8 burgonya

7 dkg paprikás liszt

1 vöröshagyma

5 dkg vaj

3 gerezd fokhagyma

15 dkg gomba

majoranna

petrezselyemzöld

5 dl tej

1 púpozott evőkanál liszt

só, paprika

2 babérlevél

Sült hal burgonyával elkészítése:

A hámozott burgonyát felkarikázzuk. Kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a szeleteket, ráöntjük a zöldséglevet, fóliával lefedjük és 30 percig sütjük.

Közben a halra csavarjuk a citromlevet, hagyjuk addig érlelődni, amíg a krumpli sül.

A hagymát apróra kockázzuk és aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és kb. 3 percig sütjük.

Ezután hozzáadjuk a gombát, kicsit lepirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, petrezselyemzölddel.

Ezt a keveréket megszórjuk a liszttel és hígítjuk a tejjel.

Állandóan kevergetve felforraljuk.

A halat beleforgatjuk a paprikás lisztbe, rátesszük a burgonyára. Sózzuk, kevés pirospaprikával fűszerezzük, rálocsoljuk a mártást, rátesszük a babérlevelet.

Fólia nélkül 20 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc