Édes mézes hozzávalók:
1 dl folyékony méz
2 egész tojás
30 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
porcukor
reszelt citromhéj
fahéj
őrölt szegfűszeg
kettévágott dió
Édes mézes elkészítése:
2 egész tojást a mézzel, a porcukorral (vagy cukor nélkül), a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, az őrölt szegfűszeggel (vagy nélküle) összekeverjük és a szódabikarbónával kevert liszthez adjuk. Gyúródeszkán kb. 8-10 mm vastagra nyújtjuk, majd formákkal kiszaggatjuk.
Kivajazott-lisztezett, vagy zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük, összekevert tojással megkenjük a tetejét, dióval díszítjük. 230-240 fokon, ha lehet felső grill funkció használatával 1 adagból kb. 1-1,5 tepsi süthető.
Ha nincs dió, más dekoráció is megfelel.
0 hozzászólás