Édes mézes hozzávalók:

1 dl folyékony méz

2 egész tojás

30 dkg liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

porcukor

reszelt citromhéj

fahéj

őrölt szegfűszeg

kettévágott dió

Édes mézes elkészítése:

2 egész tojást a mézzel, a porcukorral (vagy cukor nélkül), a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, az őrölt szegfűszeggel (vagy nélküle) összekeverjük és a szódabikarbónával kevert liszthez adjuk. Gyúródeszkán kb. 8-10 mm vastagra nyújtjuk, majd formákkal kiszaggatjuk.

Kivajazott-lisztezett, vagy zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük, összekevert tojással megkenjük a tetejét, dióval díszítjük. 230-240 fokon, ha lehet felső grill funkció használatával 1 adagból kb. 1-1,5 tepsi süthető.

Ha nincs dió, más dekoráció is megfelel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc