Szolnoki bojtáravató hozzávalók:
1,2 kg sertésborda
30 dkg sertésmáj
10 dkg szalonna
20 dkg zsír
3 dkg só
5 dkg liszt
5 dkg lecsó
3 dkg pirospaprika
1 csokor kapor
1 g bors
Szolnoki bojtáravató elkészítése:
A húst felszeleteljük, sózzuk, és két szelet hús közé egy májszeletet teszünk. Összetűzzük, megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, forró zsírban mindkét oldalát megsütjük, kivesszük. A tűzdelt szeletekkel bánjunk óvatosan, nehogy szétessenek.
A visszamaradt zsírból paprikás szaftot készítünk, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, a lecsót (ez természetesen nyers paprika és paradicsom is lehet.), és ebben a lében pároljuk készre a húst.
Ezután külön elkészítjük a szalonnával megszórt túrós-tejfölös metéltet, ami mellé tálaljuk.
Jénai tálba tesszük a húsokat, leöntjük a paprikás mártással, körül rakjuk a túrós metélttel, és az egészen finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás