Szűzérmék nyárson hozzávalók:
40 dkg sertés szűzpecsenye
16 dkg kövér szalonna
8 csemegehagyma
2 nagy zöldpaprika
1 mokkáskanál őrölt borsikafű
1 mokkáskanál őrölt kakukkfű
2 evőkanál olaj
só
Szűzérmék nyárson elkészítése:
A sertés szűzpecsenyéből hosszúkás érméket vágunk, klopfolóval kissé megveregetjük és besózzuk.
A szalonnát vékonyan szeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, a zöldpaprikából nagy négyszögeket vágunk.
A szűzérmékbe szalonnaszeletet teszünk, s félbehajtva – zöldpaprikával váltakozva – nyársra húzzuk.
A nyárs két végét hagymával zárjuk.
Körben megsózzuk, és meghintjük kakukkfű és borsikafű keverékével.
Olajjal megkenjük és gyakori forgatás közben, parázs fölött megsütjük.
0 hozzászólás