Dunahullám hozzávalók:

Lap

250 g margarin/vaj

250 g cukor

6 tojás

350 g liszt

1 tasak sütőpor

2 evőkanál reszelt kakaó

½ citrom

1 üveg kimagvalt cseresznye

Krém

2 tasak vanília puding

600 ml tej

100 g cukor

1 kocka vaj

Máz

100 g tejcsoki

100 g étcsoki

50 g kókuszvaj/sima vaj

1 ½ evőlanál tejföl

Dunahullám elkészítése:

Lap: a margarint vagy vajat habosra kikavarjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, amíg krémessé válik. Hozzászórjuk a sütőporral összekavart lisztet. A keveréket két részre osztjuk. Feléhez hozzáadjuk egy fél citrom levét és annak lereszlet haját, a másik feléhez hozzáadjuk a reszelt kakaót. Egy kivajazott és liszttel kitapétázott tepsibe beleöntjük a sárga keveréket. Óvatosan ráöntjük a barnát és a tetejére a jól leszűrt cseresznyét. 30 percig sütjünk 175 fokos sütőben.

Krém: elkészítjük a pudingot. A végén teszünk a tetejére egy kis vajat, hogy ne vastagodjon meg a teteje és kitesszük hidegre. A maradék vajat habosra verjük és lassan hozzákavarjuk a pudinghoz. A kéremet a hideg lap tetejére kenjük és újból kitesszük hidegre.

Máz: a csokit feldaraboljuk és gőzfürdőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a kókuszvajat vagy egy diónyi sima vajat és egy evőkanál tejfölt. Hagyjuk kihűlni és amíg még folyékony, rákenjük a krémre és hideg helyen tároljuk.

Jóminőségü hozzávalókat használjunk hogy olyan legyen mint egy igazi német sütemény.

Néhány óra múlva felszeletelve tálaljuk.

A dunahullám receptet MariaMona ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc