Elefántkönny hozzávalók:
Tészta
6 tojássárgája
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál rétesliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém
3 egész tojás
3 dl tej
3 púpos evőkanál porcukor
3-4 kiskanál vanília pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
Elefántkönny elkészítése:
A hozzávalókat jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert 6 tojásfehérjét. Tepsibe öntjük és megsütjük. Még melegen kétfelé hajtjuk, úgy hogy középen végigfektetjük a nyújtófát.
A krémet habverővel jól kikeverjük és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadunk 12 dkg vajat, amit 4 kiskanál cukorral habosra kevertünk.
Megkenjük a tésztát, középen végigteszünk egy sor banánt és összehajtjuk úgy, hogy henger alakú legyen. Tetejét csokimázzal vonjuk be.
Nem baj ha nem sikerül henger alakúra csinálni, csak akkor nem nevezzük elefántkönnynek 🙂
0 hozzászólás