Csülkös pacalpörkölt bográcsban hozzávalók:

8 személyre

2 kg pacal

1 nagyobb húsos csülök

2 evőkanál ételízesítő por

1 dl ecet

3-4 gerezd fokhagyma

4 evőkanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

2 db paprika

2 db paradicsom

3 evőkanál pirospaprika

1 cseresznyepaprika

őrölt bors, só

Csülkös pacalpörkölt bográcsban elkészítése:

A bográcsos csülkös pacalpörkölthöz a pacalt megtisztítjuk, ecetes vízzel leforrázzuk, majd sós, ételízesítő porral ízesített vízben puhára főzzük, végül leszűrjük és felcsíkozzuk.

A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, közben sóval, fokhagymával, ételízesítő porral fűszerezzük.

Majd a csülköt kiemeljük, s ha lehűlt, kicsontozzuk, a húst pedig csíkokra vágjuk. (A főzőlevet félretesszük.)

A bográcsban a fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, majd kevés csülöklével felengedjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát, a csíkokra szeletelt pacalt és a csülökhúst, majd felöntjük annyi csülöklével, hogy elegendő szaftja legyen.

Lassú tűzön jó egy órányit főzzük. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc