Csülkös pacalpörkölt bográcsban hozzávalók:
8 személyre
2 kg pacal
1 nagyobb húsos csülök
2 evőkanál ételízesítő por
1 dl ecet
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
3 evőkanál pirospaprika
1 cseresznyepaprika
őrölt bors, só
Csülkös pacalpörkölt bográcsban elkészítése:
A bográcsos csülkös pacalpörkölthöz a pacalt megtisztítjuk, ecetes vízzel leforrázzuk, majd sós, ételízesítő porral ízesített vízben puhára főzzük, végül leszűrjük és felcsíkozzuk.
A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, közben sóval, fokhagymával, ételízesítő porral fűszerezzük.
Majd a csülköt kiemeljük, s ha lehűlt, kicsontozzuk, a húst pedig csíkokra vágjuk. (A főzőlevet félretesszük.)
A bográcsban a fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, majd kevés csülöklével felengedjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát, a csíkokra szeletelt pacalt és a csülökhúst, majd felöntjük annyi csülöklével, hogy elegendő szaftja legyen.
Lassú tűzön jó egy órányit főzzük. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett.
0 hozzászólás