Mozart kuglóf hozzávalók:
16 dkg vaj
8 dkg porcukor
citrom reszelt héja
vaníliás cukor
só
7 tojás
9 dkg kristálycukor
19 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
1/3 dl rummal meglocsolt 6 dkg mazsola
7 dkg apróra vágott főzőcsokoládé
vaj, liszt a formához
Mozart kuglóf elkészítése:
A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét és a mazsolát.
Kuglófformában, előmelegített sütőben 160-170 C-on 70 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni.
A süteményre olyan mázat teszünk, amilyen ízlik nekünk.
0 hozzászólás