Párizsi banán hozzávalók:
3 tojás
40 dkg porcukor
35 dkg dió
2 evőkanál vanília ízű pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
kevés zsemlemorzsa
10 dkg étcsoki
1 dl étolaj
Párizsi banán elkészítése:
Tészta:
A párizsi banán tésztájához 3 tojásfehérjét felkeverünk 20 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a diót. Ezt összekeverjük, és hozzáadunk 2 kanál zsemlemorzsát hogy jól formázható legyen. A tésztát elnyújtjuk (alá és fölé zsemlemorzsát szórunk) kb. fél cm-esre és pogácsaszaggatóval kifliket szaggatunk, majd tepsibe tesszük. (Ajánlatos sütőpapírt alátenni, mert a teszta kicsit ragad.)
Krém:
A tojássárgákat a pudingporral, a tejjel és 5 dkg porcukorral sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot, a maradék porcukrot és jól összekeverjük turmixgéppel. Tortadíszítővel rányomjuk a kis kiflikre (hullámosan).
Csokimáz:
Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk és hozzáadunk 1 dl étolajat. Ha egy kicsit kihűlt, a kis kifliket egyesével belemártogatjuk.
A süteményt csak pár órával később lehet fogyasztani, mert a tésztának meg kell puhulnia.
0 hozzászólás