Lecsó hozzávalók:
6 személyre
2 kg zöldpaprika
70 dkg paradicsom
20 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír
pirospaprika
só
Lecsó elkészítése:
A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát.
Húzd le a tűzről, keverj el benne egy csapott evőkanálnyi édespaprikát, add hozzá a felvágott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, majd tedd vissza a tűzre.
3-4 perccel később tedd bele a meghámozott, felvágott paradicsomot is.
Keverd össze, sózd meg és fedő nélkül forrald, amíg bő levet nem ereszt.
Amikor a paprika és a paradicsom már összeesett, csökkentsd a tüzet és a lecsót fedő alatt párold puhára.
Sült szalonnával, virslivel, debrecenivel, tojással és hasonlókkal szinte korlát nélkül dúsítható.
0 hozzászólás