Marokkói tojástorta hozzávalók:

2-3 személyre

4 közepes krumpli

4 tojás

1 nagy fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

8 dkg tisztított zöldborsó

olaj

csípős pirospaprika

szerecsendió

bors, só

Marokkói tojástorta elkészítése:

A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, s villával kissé megtörve tedd egy keverőtálba.

Két tojásból főzz keménytojást.

Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, add hozzá a zúzott fokhagymát, s ezen párold puhára a zöldborsót.

A két nyers tojást keverd habosra, tegyél bele sót, borsot, szerecsendiót, csípős paprikát. Ezzel a fűszeres tojással lazán dolgozd össze a krumplit, a párolt borsót és a felkockázott keménytojást.

Egy mély, olajjal kikent tűzálló tálban terítsd el a masszát, s előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 20 perc alatt készre sütheted.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc