Grízes piskóta gyümölccsel hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál cukor
16 evőkanál gríz
Öntet
1 l tej
5 evőkanál cukor
2 csomag vaníliáscukor
Grízes piskóta gyümölccsel elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Először habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát és a 16 evőkanál grízt.
Vastagon kivajazott tepsibe öntjük és 170 ´C-on sütjük, mint a piskótát. Amíg sül a piskóta, 1 liter tejet felforralunk 5 evőkanál cukorral, 2 cs. vaníliáscukorral és amikor a süti kisült, forrón ráöntjük.
Fóliával takarjuk le, amíg a tejet a sütemény magába szívja és finom, könnyű lesz. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert nagyon finom jéghideg gyümölcssalátával és tejszínhabbal.
A gyümölcssalátát lehet bármilyen gyümölcsből, befőttből készíteni, de a legfinomabb eper, banán, szeder, őszibarack egyvelegéből, egy kis áfonyadzsemmel ízesítve!
0 hozzászólás