Grízes piskóta gyümölccsel hozzávalók:

8 tojás

8 evőkanál cukor

16 evőkanál gríz

Öntet

1 l tej

5 evőkanál cukor

2 csomag vaníliáscukor

Grízes piskóta gyümölccsel elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Először habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát és a 16 evőkanál grízt.

Vastagon kivajazott tepsibe öntjük és 170 ´C-on sütjük, mint a piskótát. Amíg sül a piskóta, 1 liter tejet felforralunk 5 evőkanál cukorral, 2 cs. vaníliáscukorral és amikor a süti kisült, forrón ráöntjük.

Fóliával takarjuk le, amíg a tejet a sütemény magába szívja és finom, könnyű lesz. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert nagyon finom jéghideg gyümölcssalátával és tejszínhabbal.

A gyümölcssalátát lehet bármilyen gyümölcsből, befőttből készíteni, de a legfinomabb eper, banán, szeder, őszibarack egyvelegéből, egy kis áfonyadzsemmel ízesítve!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc