Rakott almás-túrós hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
1 kg alma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg mazsola
porcukor
reszelt citromhéj
fahéj ízlés szerint
Rakott almás-túrós elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg. A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett mazsolát. Porcukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Kivajazott tűzálló tál aljára egy sor túrókrémet teszünk. Befedjük almaszeletekkel, majd ismét egy sor túrókrém és megint alma következik. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg túró legyen. Az almás desszertet előmelegített, forró sütőben megsütjük és forrón tálaljuk.
0 hozzászólás