Ropogós tallérok hozzávalók:

1 dl tejszín

10 g vaj

100 g barnacukor

1 evőkanál liszt

80 g szezámmag

80 g durvára vágott tökmag

80 g durvára vágott napraforgómag

1 vanília aroma

Ropogós tallérok elkészítése:

A szezámmagokat serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül aranysárgára pirítjuk. A tejszínt, cukrot, vajat és lisztet tálba tesszük és gyakori kevergetés mellett felforraljuk.

A szezám-, tök- és napraforgómagot és az aromát hozzáadjuk és jól összekeverjük.

Az így elkészített masszából sütőpapírral kibélelt tepsire kis adagokat helyezünk.

180-200°C-ra előmelegített sütőben (alsó/felső sütéssel) 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. (Süthetjük hőlégkeveréssel is, ilyenkor 150-170°C-ra melegítsük elő a sütőt és 20-25 percig süssük.)

Vigyázzunk, ha túl sötétre sütjük, a sütemény megkeseredik!

A ropogós tallérok finomak tea vagy kávé mellé de bevonjatjuk őket csokival is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc