Ropogós tallérok hozzávalók:
1 dl tejszín
10 g vaj
100 g barnacukor
1 evőkanál liszt
80 g szezámmag
80 g durvára vágott tökmag
80 g durvára vágott napraforgómag
1 vanília aroma
Ropogós tallérok elkészítése:
A szezámmagokat serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül aranysárgára pirítjuk. A tejszínt, cukrot, vajat és lisztet tálba tesszük és gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
A szezám-, tök- és napraforgómagot és az aromát hozzáadjuk és jól összekeverjük.
Az így elkészített masszából sütőpapírral kibélelt tepsire kis adagokat helyezünk.
180-200°C-ra előmelegített sütőben (alsó/felső sütéssel) 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. (Süthetjük hőlégkeveréssel is, ilyenkor 150-170°C-ra melegítsük elő a sütőt és 20-25 percig süssük.)
Vigyázzunk, ha túl sötétre sütjük, a sütemény megkeseredik!
A ropogós tallérok finomak tea vagy kávé mellé de bevonjatjuk őket csokival is.
0 hozzászólás