Epertorta naranccsal hozzávalók:

2 tojás

100 g cukor

50 g liszt

50 g megtisztított, darált mandula

1 narancs leve és reszelt héja

500 g eper

2 narancs

3,75 dl tejszín

2 csomag tejszínhabfixáló

50 g porcukor

1 rúd vanília

4 evőkanál narancslikőr

50 durvára vágott pisztácia

Epertorta naranccsal elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket majdnem teljesen felverjük, ekkor hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A lisztet tálba szitáljuk, és jól elkeverjük a mandulával. A tojássárgáját, a narancslét és a reszelt narancshéjat összekeverjük és óvatosan a tojáshabhoz adjuk. Nagyon óvatosan a lisztet is hozzákeverjük a tésztához.

Egy 22 cm kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beletöltjük a masszát. 180°C fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült kekszlapot rácsra borítjuk és hagyjuk kihulni.

A földiepreket megmossuk, megtisztítjuk és hosszában szeletekre vágjuk. A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük és a vékony hártyát is eltávolítjuk.

A tejszínt felverjük, közben hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a habfixálót és a vaníliarúd kikapart belsejét. A kekszlapot vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapra rászórjuk a narancsgerezdek harmadát, meglocsoljuk 2 evőkanál narancslikőrrel és betakarjuk a tejszínhab felével.

Ráhelyezzük a második tortalapot és meglocsoljuk a maradék likőrrel. A torta külsejét megkenjük a megmaradt tejszínnel (az oldalát is) és a tetejét gazdagon megrakjuk az eperrel és a kimaradt narancsszeletekkel. Az oldalát megszórjuk a durvára vágott pisztáciával.

Lehet díszíteni ízlés szerint vagy lehetőségeinktől függően is. Ha későbbre készül, használhatunk tortazselét a gyümölcsökre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc