Epres Charlotte torta hozzávalók:
350 g babapiskóta
300 g eper
2,5 dl tejszín
30 g zselatin
60 g cukor
1 dl eper- vagy málnaszörp
Epres Charlotte torta elkészítése:
Babapiskótával béleljünk ki egy előzőleg kivajazott charlotte-formát (vagy egy kisebb, magas fazekat).
Áztassuk be a zselatint langyos vízbe, adjuk hozzá az eper- vagy málnaszörpöt, lassú tűzön állandó kevergetés közben addig melegítsük, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad.
A tetején esetleg keletkező habot vízbe mártott kenőtollal távolítsuk el. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a megmosott, lecsorgatott, kicsumázott epret, de néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, nagy részét lazán a zselatinos gyümölcssziruphoz keverjük és beleöntjük a formába. Alufóliával lefedjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egy pillanatra meleg vízbe mártjuk a formát, a torta „lapot” tálra borítjuk, s a félretett eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjuk.
0 hozzászólás