Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel hozzávalók:
0,5 liter tej
0,5 csomag csokoládés pudingpor
1,5 evőkanál cukor
4 érett őszibarack
0,5 kg eperfagylalt
4 dkg mandula
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel elkészítése:
Négy evőkanál tejet elkeverünk a cukorral és a pudingporral.
A maradék tejet felmelegítjük, levesszük a tűzről, összekeverjük a pudingporral, és felfőzzük úgy, hogy közben néha megkeverjük. Ezután lehűtjük.
Az őszibarackot rövid időre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és négybe vágjuk.
Az eperfagylaltot kehelybe adagoljuk.
Ráöntjük a hideg csokoládéöntetet, mandulalevelekkel és őszibarackkal díszítjük. Azonnal tálaljuk.
0 hozzászólás