Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel hozzávalók:

0,5 liter tej

0,5 csomag csokoládés pudingpor

1,5 evőkanál cukor

4 érett őszibarack

0,5 kg eperfagylalt

4 dkg mandula

Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel elkészítése:

Négy evőkanál tejet elkeverünk a cukorral és a pudingporral.

A maradék tejet felmelegítjük, levesszük a tűzről, összekeverjük a pudingporral, és felfőzzük úgy, hogy közben néha megkeverjük. Ezután lehűtjük.

Az őszibarackot rövid időre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és négybe vágjuk.

Az eperfagylaltot kehelybe adagoljuk.

Ráöntjük a hideg csokoládéöntetet, mandulalevelekkel és őszibarackkal díszítjük. Azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc