Rakott palacsinta hozzávalók:

8 tojás

40 dkg liszt

1,5 liter tej

gyümölcsíz – háromféle

cukrozott darált dió

cukrozott kakaó

túrókrém

citromhéj

Rakott palacsinta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájából, a tejből és a lisztből palacsintatésztát keverünk.

A kisütött palacsintákat egy nagyméretű jénai tálra tesszük, egyenként megkenve felváltva a lekvárokkal, kakaóval, túrókrémmel, minden palacsintára újabb réteg kerül.

Ha elfogy a palacsinta, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a rakott palacsinta halomra kenjük, úgy, hogy mindenütt legyen a habból.

Közepes sütőben barnás-fehérre sütjük, tálalás előtt reszelt citom héjjal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc