Rakott palacsinta hozzávalók:
8 tojás
40 dkg liszt
1,5 liter tej
gyümölcsíz – háromféle
cukrozott darált dió
cukrozott kakaó
túrókrém
citromhéj
Rakott palacsinta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájából, a tejből és a lisztből palacsintatésztát keverünk.
A kisütött palacsintákat egy nagyméretű jénai tálra tesszük, egyenként megkenve felváltva a lekvárokkal, kakaóval, túrókrémmel, minden palacsintára újabb réteg kerül.
Ha elfogy a palacsinta, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a rakott palacsinta halomra kenjük, úgy, hogy mindenütt legyen a habból.
Közepes sütőben barnás-fehérre sütjük, tálalás előtt reszelt citom héjjal díszítjük.
0 hozzászólás