Besameles zöldségtál hozzávalók:

4-6 személyre

50 dkg burgonya

30 dkg sárgarépa

30 dkg kelkáposzta

12 dkg póréhagyma

25 dkg paradicsom

6 dl besamelmártás

10 dkg köményes sajt

olaj

Besameles zöldségtál elkészítése:

A héjában megfőzött burgonyát hámozd meg és vágd szeletekre. A kelkáposztát szedd leveleire és a felszeletelt sárgarépával főzd félig puhára. (Vagy gőzben párold félig készre.) A póréhagymát és paradicsomot szeleteld fel.

A kelkáposzta-levelekkel bélelj ki egy kiolajozottt tűzálló tálat vagy tepsit, majd rétegezd bele a póréhagymát, a krumplit és a sárgarépát. Sózd meg és a tetejét fedd be a paradicsommal.

Az egészet öntsd le a besamelmártással és a tetejére szórd a reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süsd, míg a tetején a mártás jól meg nem pirul. Maradék főtt zöldségek hasznosítására is jó.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc