Besameles zöldségtál hozzávalók:
4-6 személyre
50 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
30 dkg kelkáposzta
12 dkg póréhagyma
25 dkg paradicsom
6 dl besamelmártás
10 dkg köményes sajt
olaj
só
Besameles zöldségtál elkészítése:
A héjában megfőzött burgonyát hámozd meg és vágd szeletekre. A kelkáposztát szedd leveleire és a felszeletelt sárgarépával főzd félig puhára. (Vagy gőzben párold félig készre.) A póréhagymát és paradicsomot szeleteld fel.
A kelkáposzta-levelekkel bélelj ki egy kiolajozottt tűzálló tálat vagy tepsit, majd rétegezd bele a póréhagymát, a krumplit és a sárgarépát. Sózd meg és a tetejét fedd be a paradicsommal.
Az egészet öntsd le a besamelmártással és a tetejére szórd a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süsd, míg a tetején a mártás jól meg nem pirul. Maradék főtt zöldségek hasznosítására is jó.
0 hozzászólás