Spaghetti alla bolognese hozzávalók:
4 személyre
40 dkg sovány marhahús
40 dkg spagetti
15 dkg paradicsompüré
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
1 evőkanál cukor
bazsalikom
oregánó
őrölt bors, só
Spaghetti alla bolognese elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsd őket együtt.
Keverd a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezd a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve párold puhára.
A tésztát főzd ki. Tálaláskor a spagetti tetejére halmozd a húst és szórd meg reszelt sajttal.
0 hozzászólás