Spaghetti alla bolognese hozzávalók:

4 személyre

40 dkg sovány marhahús

40 dkg spagetti

15 dkg paradicsompüré

4 evőkanál olaj

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg sajt

1 evőkanál cukor

bazsalikom

oregánó

őrölt bors, só

Spaghetti alla bolognese elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsd őket együtt.

Keverd a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezd a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve párold puhára.

A tésztát főzd ki. Tálaláskor a spagetti tetejére halmozd a húst és szórd meg reszelt sajttal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc