Brassói káposzta hozzávalók:

4 személyre

1 kg fejes káposzta

40 dkg sertéshús

15 dkg füstölt szalonna

2 dl tejföl

1 evőkanál liszt

köménymag

Brassói káposzta elkészítése:

A káposztát gyaluljuk, vagy vágjuk csíkokra és a nagyobb darabokra vágott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tegyük föl főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süssük ki.

A tejfölt keverjük el a liszttel és a szalonna zsírjával. Ha a hús megpuhult, vegyük ki a káposztából, de tartsuk melegen.

A káposztához adjuk hozzá a bekevert tejfölt, s együtt jól forrósítsuk át. A káposzta tetejére tegyük a húst és a sült szalonnát, így tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc