Kiflik diómasszából hozzávalók:

20 dkg darált dió

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás porcukor

2 evőkanál rum

1 tojásfehérje

pikáns ízű lekvár

kis kakaó

Kiflik diómasszából elkészítése:

A diót finomra daráljuk, hozzáadjuk a megszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot meg a tojásfehérjét, és jól összegyúrjuk.

A gyúródeszkát megszórjuk porcukorral, a masszát kisodorjuk rajta, kis téglalapokra vágjuk, megkenjük gyümölcsízzel és begöngyöljük.

Megforgatjuk porcukorral elkevert kakaóban, és kiflikké formáljuk. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, és elég sokáig eláll.

A diómasszából készíthetünk lélegzetelállító süteményt ha egy vekony tésztát megtöltünk vele, majd fagyi mellé szolgáljuk fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc