Húsvéti tojásragu hozzávalók:

15 dkg sonka

4 db tojás

20 dkg tavaszi krémtúró

2 dl tejszín

1 fej vöröshagyma

3 evőkanál vaj

3 evőkanál liszt

0.5 csokor metélőhagyma

0.5 csokor petrezselyemzöld

1 evőkanál kapribogyó

só, bors

Húsvéti tojásragu elkészítése:

A tojásokat kb. 8 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk. Lábosban megforrósítjuk a vajat vagy a margarint, és üvegesre pároljuk a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát. Liszttel meghintjük, megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Kb. 5 percig főzzük, majd belekeverjük a krémtúrót.

A füstölt sonkát apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, lerázzuk. Néhány petrezselyemlevelet a díszítéshez félreteszünk, a többit a metélőhagymával együtt felaprítjuk. A félbevágott tojásokat a sonkával, a lecsöpögtetett kapribogyóval, és a zöldfűszerekkel együtt a mártásba tesszük.

Összemelegítjük, és a félretett petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk. Pirítós vagy főtt burgonya illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc