Lekváros bukta hozzávalók:

3 dl tej

3 tojássárgája

6 dkg margarin

5 dkg cukor

pici só

3 dkg élesztő

50 dkg liszt

Lekváros bukta elkészítése:

A fenti hozzávalókból kelt tésztát csinálunk. A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük, jól meglisztezzük és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel kenjük meg, majd összegöngyöljük.

Kizsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket megkenjük olvasztott margarinnal és 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük.

Ha 20-25 dkg főtt, áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap is friss marad. Túrót is lehet beletenni nem csak lekvárt!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc