Lekváros bukta hozzávalók:
3 dl tej
3 tojássárgája
6 dkg margarin
5 dkg cukor
pici só
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
Lekváros bukta elkészítése:
A fenti hozzávalókból kelt tésztát csinálunk. A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük, jól meglisztezzük és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel kenjük meg, majd összegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket megkenjük olvasztott margarinnal és 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük.
Ha 20-25 dkg főtt, áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap is friss marad. Túrót is lehet beletenni nem csak lekvárt!
0 hozzászólás