Pácolt lazac tormás tejföllel és burgonyasütivel hozzávalók:
olaj a sütéshez
fél oldal bőrös, kiszálkázott lazacfilé
Pác
egy rész só
két rész cukor
citromhéj
narancshéj
kapor
egy pohárka ánizslikőr (Pernod)
Burgonyasüti
30 dkg durvára reszelt burgonya
1 kis fej reszelt hagyma
1 tojás
bors
só
Mártás
1 kis üveg ecetes torma
1 pohár tejföla
Pácolt lazac tormás tejföllel és burgonyasütivel elkészítése:
A lazacfilét egy hosszúra szabott frissentartó fóliára tesszük a bőrös oldalával lefelé, majd megszórjuk a só-cukor keverékkel, rátesszük a gyümölcshéjat, a kaprot, és meglocsoljuk az ánizslikőrrel. A fóliába szorosan betekerve a hűtőben 4-5 napig érleljük (3-4C°).
A tormát összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük.
A burgonyát lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, majd amikor abban már leülepedett a keményítő, a vizet leöntjük róla, s visszatesszük a krumplit a keményítőre. Hozzáadjuk a tojást, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha nagyon híg lenne, teszünk hozzá egy kis lisztet. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és egy evőkanállal beleszaggatjuk a reszeléket, melyet lapáttal megforgatva mindkét oldalán szép pirosra sütünk.
A lazacot óvatosan lemossuk, majd rézsútosan szép nagy szeletekre vágjuk, rózsává formálva elrendezzük egy tányéron, mellétéve a tormás tejfölt és a burgonyasütit.
Előételként vagy könnyű egytálételként is ajánlható vacsorára.
0 hozzászólás