Paradicsomos pirított kagyló hozzávalók:
4 evőkanál olivaolaj
2 dl paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 doboz kagylókonzerv
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkás kanál sáfrányos szeklice
1 dl bor
1 db húsleveskocka
1 csipet só
Paradicsomos pirított kagyló elkészítése:
Az olajon üvegesre pirítjuk a tisztított és szeletekre vágott fokhagymát, valamint a finomra aprított vöröshagymát.
A bort és a paradicsomlevet ráöntjük, beleszórjuk a sáfrányt és a húsleveskockával fűszerezzük.
Fedő alatt forraljuk néhány percig, majd a fölösleges levét elpárologtatjuk.
Beletesszük a leszűrt kagylódarabokat, végül rászórjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet.
Pirított kenyérszeletkékkel tesszük az asztalra.
0 hozzászólás