Kakaós sütemény hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kakaó
Töltelék
1 kg tehéntúró
25 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg dara
4 tojás fehérje
Kakaós sütemény elkészítése:
A tésztához valókat tálba tesszük és gyorsan összegyúrjuk. Két cipóra osztva hűtőszekrénybe rakjuk, hogy jól megkeményedjen. Míg a tészta hűl, a túrót áttörjük és a porcukorral, a tojások sárgájával, a citrom héjával, a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük.
Ezután hozzáadjuk a búzadarát és a négy tojás kemény habbá vert fehérjét. Lazán átkeverjük. Egy tepsit kivajazunk, és a tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Rátesszük a tölteléket és a tészta másik felét a tetejére reszeljük.
A süteményt előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 180°C-on) sütjük.
0 hozzászólás