Rakott zöldbab kolbásszal hozzávalók:
4 személyre
1 kg zöldbab
30 dkg puha fűszeres kolbász
2 tojás
2 dl tejföl
8 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
diónyi vaj
bors, só
Rakott zöldbab kolbásszal elkészítése:
Az előkészített zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymát hozzáadva, főzd félpuhára, majd szűrőn csepegtesd le. Vajazz ki egy tűzálló tálat, hintsd meg egy kevés zsemlemorzsával, s ebben terítsd el a fekarikázott kolbásszal elkevert babot.
Ezt borítsd be a két keményre főzött tojásból vágott karikákkal, sózd, borsozd. A tejfölt jól keverd össze a reszelt sajttal, egy kis sóval és az olajjal, majd locsold meg vele a tálat.
Előmelegített sütőben előbb mérsékelt tűzön (alufóliával lefedve) párold puhára a babot, majd erős tűzön (fólia nélkül) süsd, míg a teteje meg nem pirul.
Fagyasztott, illetve konzervbabból is jó. Bab helyett kis rózsákra bontott karfiolból is elkészíthető.
0 hozzászólás