Püspökkenyér hozzávalók:

4 tojás

15 dkg cukor

10 dkg mazsola

10 dkg darabos dió

15 dkg liszt

Püspökkenyér elkészítése:

4 tojássárgáját 15 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, 10 dkg darabos diót és végül 15 dkg lisztet, késhegynyi szódabikarbónát.

A tojások fehérjét keményre verjük és hozzáadjuk azt is az eddigi masszához.

Zsírozott (vajazott) lisztezett formába öntjük és lassú tűzön megsütjük.

A püspökkenyér fogyasztható reggelire, de uzsonnának is tökéletes.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc