Újburgonyás zöldségragu hozzávalók:
20 dkg apró újburgonya
10 dkg csiperkegomba
1 szál póréhagyma
1 paradicsom
5 dkg főtt sonka
2 evőkanál vaj vagy margarin
2 evőkanál tejföl
só, bors
Díszítéshez: felaprított petrezselyem
Újburgonyás zöldségragu elkészítése:
A megmosott és felaprított újburgonyát forrásban lévo sós vízben 20 percig főzzük.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A megtisztított póréhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A megmosott paradicsomot felaprítjuk. A sonkát csíkokra metéljük.
A gombaszeleteket és a póréhagymákat a felforrósított vajon megsütjük.
Hozzáadjuk a paradicsomdarabokat meg a sonkacsíkokat és további 5 percig pirítjuk.
Belekeverjük a tejfölt és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
A burgonyát hidegvízzel leöblítjük és megtisztítjuk.
A tejfölös zöldségraguval együtt tányérra szedjük, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.
0 hozzászólás