Hunyadi rostélyos hozzávalók:

4 személyre

4 szelet rostélyos

15 dkg makaróni

1 vöröshagyma

10 dkg sonka

1 tojás

2 dl tejföl

2 dkg vaj

1 mokkáskanálnyi paradicsompüré

1 evőkanálnyi reszelt hagyma

2 zöldpaprika

2 paradicsom

liszt

olaj

majoránna

kakukkfű

bors, só

Hunyadi rostélyos elkészítése:

A főtt makarónit elkeverjük egy vajjal kikevert tojássárgájával, az apróra vagdalt sonkával, 3 kanálnyi tejföllel, egy habbá vert tojásfehérjével, 1 kanálnyi reszelt hagymával, és hozzáadjuk a paradicsompürét, sót, borsot, majoránnát is.

A keveréket a kivert és besózott hússzeletekre kenjük, majd felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük.

Ezeket a batyukat lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon gyorsan körbesütjük.

A visszamaradt zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott zöldpaprikákat és paradicsomokat, majd a húsokat visszahelyezzük, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, s fedő alatt puhára pároljuk.

Ha megpuhult, a levében elkeverjük a maradék tejfölt, és még egyszer felforraljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc