Vegyes zöldségfőzelék hozzávalók:

90 dkg sárgarépa

80 dkg petrezselyemgyökér

50 dkg karalábé

50 dkg kelvirág

20 dkg zöldborsó

10 dkg zsír

15 dkg liszt

1 csomó petrezselyemzöld

6 dkg cukor

3 dl tej

3 dkg só

csontlé 3 l

Csontlé

50 dkg sertéscsont

30 dkg sárgarépa

25 dkg petrezselyemgyökér

10 dkg zellergumó

javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva): 6 l

Vegyes zöldségfőzelék elkészítése:

A megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét 1×1 cm-es kockákra daraboljuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, beáztatjuk, és megmossuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A konzerv zöldborsót leszűrjük, és ha szükséges jól lemossuk.

A kockákra vágott zöldségeket, a karalábét, a kelvirágot kellő nagyságú lábasba helyezzük. Annyi csontlét vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük.

A konzerv zöldborsót a puhára főzött zöldségekhez, karalábéhoz, kelvirághoz adjuk.

Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hideg vízzel felengedjük. A rántást habverővel simára keverjük, a főzelékhez adjuk.

Felforraljuk, tejet adunk hozzá. Sóval és cukorral ízesítjük.

A főzeléket óvatosan kevergetve, mérsékelt tűzön lassan kiforraljuk.

Jó ízt ad a fõzeléknek ha a végén vajban párolt, finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc