Paprikasaláta hozzávalók:

vöröshagyma

paprika

paradicsom

almaecet

víz

szőlőcukor

salátaolaj

Paprikasaláta elkészítése:

Egy kis fej vöröshagymát vágjunk vékony szeletekre, és terítsük szét egy nagyobb felületű lapos tál alján.

Egy közepes méretű paradicsomot dobjunk forró vízbe, kb. fél perc múlva szedjük ki, majd húzzuk le a héját, és egy éles késsel felszeletelve rakjuk a hagymára.

4 dl vízhez adjunk 3 evőkanál almaecetet, 2 púpozott kávéskanál szőlőcukrot és 1 kávéskanál sót, majd öntsük a salátalevet a paradicsomra.

Végül 4 nagyobb méretű zöldpaprikát vágjunk vékony karikákra illetve keskeny szeletekre, és borítsuk be vele a paradicsomot.

Fogyasztás előtt hűtőszekrényben min. fél napig érleljük.

Tálalásnál óvatosan adagoljuk kisebb tányérokra, hogy a paradicsom ne törjön össze, csorgassunk rá néhány csepp salátaolajat, és arányosan elosztva öntsük rá a salátalevet is.

A pikáns ízek kedvelői szórják meg a tetejét őrölt római köménnyel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc