Céklasaláta hozzávalók:

40 dkg cékla

szőlőcukor

almaecet

5 dkg torma

Céklasaláta elkészítése:

40 dkg céklát mosás után hámozzunk meg, és vágjuk kb. 1 cm széles hasábokra. Ezt legcélszerűbb a hasábburgonya készítésére szolgáló aprító készüléken végezni.

A feldarabolt céklát helyezzük egy zománcozott edénybe, öntsünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje, adjunk hozzá 1 mokkáskanál köménymagot, és néhányszor óvatosan átkeverve főzzük puhára. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Ha megpuhult, hagyjuk kihűlni.

Utána kevés szőlőcukorral, sóval, valamint almaecettel ízesítsük. Végül 5 dkg tormát reszeljünk le, szórjuk a céklára, és összekeverve hűtőszekrényben másnapig érleljük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc