Tejfölös gombapaprikás hozzávalók:
40 dkg gomba
kis fej vöröshagyma
0,5 dl olaj
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 csapott mokkáskanál só
1 kávéskanál liszt
0,5 dl tejföl
Tejfölös gombapaprikás elkészítése:
40 dkg megtisztított gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra.
Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fűszerpaprikát. Öntsünk rá 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkáskanál sót, és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ha nem lenne elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és főzzük tovább.
Ezután szórjunk rá 1 kávéskanál lisztet, keverjük össze, majd adjunk hozzá 0,5 dl tejfölt, és ezt is jól dolgozzuk bele. Végül engedjük fel 1,5 dl, illetve annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak, és állandóan kevergetve forraljuk össze. Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltűnnek a tetejéről.
Párolt rizzsel vagy nokedlivel savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze, de főzelékekhez feltétként is finom.
0 hozzászólás