Tejfölös gombapaprikás hozzávalók:

40 dkg gomba

kis fej vöröshagyma

0,5 dl olaj

1 kávéskanál fűszerpaprika

1 csapott mokkáskanál só

1 kávéskanál liszt

0,5 dl tejföl

Tejfölös gombapaprikás elkészítése:

40 dkg megtisztított gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra.

Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fűszerpaprikát. Öntsünk rá 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkáskanál sót, és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ha nem lenne elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és főzzük tovább.

Ezután szórjunk rá 1 kávéskanál lisztet, keverjük össze, majd adjunk hozzá 0,5 dl tejfölt, és ezt is jól dolgozzuk bele. Végül engedjük fel 1,5 dl, illetve annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak, és állandóan kevergetve forraljuk össze. Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltűnnek a tetejéről.

Párolt rizzsel vagy nokedlivel savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze, de főzelékekhez feltétként is finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc