Burgonyás tészta hozzávalók:

burgonya

liszt

vöröshagyma

étolaj

fűszerpaprika

bors

kockatészta

Burgonyás tészta elkészítése:

40 dkg megmosott lisztes burgonyát főzzünk puhára, és hámozás után törjük át. Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, szórjunk rá 1 mokkáskanál sót, és 2 evőkanál étolajon dinszteljük pár percig. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, majd szórjunk rá hozzá 1 púpozott kávéskanál fűszerpaprikát, valamint fél mokkáskanál őrölt borsot.

Utána tegyük rá az áttört burgonyát, és alaposan összekeverve még melegen adjuk 35 dkg lisztből készült kifőtt kockatésztához. Az ízesített tésztát fedő nélkül lassan melegítve jól keverjük át, és melegen tálaljuk. Nyáron kovászos uborkával, télen pedig savanyított uborkával fogyasszuk. Hűtőszekrényben tároljuk.

A sokak által kedvelt krumplis tészta egyébként úgy a legfinomabb, ha másnap fogyasztjuk, és melegítés közben kissé lepirítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc