Kirántott gomba hozzávalók:

gomba

tojás

liszt

olaj

zsemlemorzsa

Kirántott gomba elkészítése:

60 dkg gombát folyó vízben mossunk meg. A szárából készítsünk levest, vagy gombás rizst. Verjünk fel 3 egész tojást, és a lecsepegtetett gombafejeket forgassuk előbb lisztbe, majd tojásba, azután megint lisztbe, és újból tojásba, végül zsemlemorzsába. A panírozott gombafejek mindkét oldalát bő, forró olajban süssük világos pirosra. Lassú tűzön pirítsuk, hogy a gomba jól átsüljön.

A kalapos gombákat fejjel lefelé helyezzük a serpenyőbe, mert amíg a háta pirul, addig a keletkező gőztől a lemezes állomány puhára párolódik, és az így képződő “velő” még finomabbá teszi a kirántott gombát. Különösen előnyös a sütési sorrend betartása az intenzív ízű erdei gombáknál. Megsózva, melegen tálaljuk.

Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával fogyasztható, de nagyon finom tartármártással is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc