Hagymatokány rizzsel hozzávalók:
40 dkg vöröshagyma
0,5 dl olaj
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 csapott mokkáskanál só
1 csapott evőkanál liszt
0,5 dl tejföl
2 dl víz
Hagymatokány rizzsel elkészítése:
40 dkg vöröshagymákat tisztítsunk meg, vágjuk nem túl vastag gerezdekre, és egy vastag falú serpenyőben, 0,5 dl olajon, gyakran megkeverve, pirítsuk sárgára. Utána adjunk hozzá 1 kávéskanál fűszerpaprikát, és 1 csapott mokkáskanál sót.
Szórjunk rá 1 csapott evőkanál lisztet, dolgozzuk el, majd adjunk hozzá 0,5 dl tejfölt, és ezt is jól keverjük bele. Végül lassan engedjük fel 2 dl vízzel, és az egészet forraljuk össze.
Párolt rizzsel tálalva érvényesül leginkább az íze, de különféle kásákhoz, főzelékekhez feltétként is adható. Hűtőszekrényben tároljuk.
0 hozzászólás