Hagymatokány rizzsel hozzávalók:

40 dkg vöröshagyma

0,5 dl olaj

1 kávéskanál fűszerpaprika

1 csapott mokkáskanál só

1 csapott evőkanál liszt

0,5 dl tejföl

2 dl víz

Hagymatokány rizzsel elkészítése:

40 dkg vöröshagymákat tisztítsunk meg, vágjuk nem túl vastag gerezdekre, és egy vastag falú serpenyőben, 0,5 dl olajon, gyakran megkeverve, pirítsuk sárgára. Utána adjunk hozzá 1 kávéskanál fűszerpaprikát, és 1 csapott mokkáskanál sót.

Szórjunk rá 1 csapott evőkanál lisztet, dolgozzuk el, majd adjunk hozzá 0,5 dl tejfölt, és ezt is jól keverjük bele. Végül lassan engedjük fel 2 dl vízzel, és az egészet forraljuk össze.

Párolt rizzsel tálalva érvényesül leginkább az íze, de különféle kásákhoz, főzelékekhez feltétként is adható. Hűtőszekrényben tároljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc