Rumos meggykrém torta hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz

2 tojássárgája

5 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál rétesliszt

0,5 l tej az áztatáshoz

1 dl tej

0,5 dl rum

A tetejére: rumos meggy

Rumos meggykrém torta elkészítése:

A kekszet a rumos tejben megáztatjuk. A tojássárgákat a cukorral, liszttel és vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tejjel felengedve, gőz fölött krémmé főzzük.

A krémet a keksszel rétegezve üvegtálra rakjuk (alulra és fölülre krém kerüljön), és a tetejét szépen kimagvalt rumos meggyszemekkel díszítjük.

Ha nincs rumos meggyünk, használhatunk a torta tetejére rumba áztatott meggybefőttet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc