Gyümölcsös túrótorta hozzávalók:
1 csomag fehér zselatin
6 dl tejszín
2 kis tasak vaníliás cukor
0,5 kg tehéntúró
16 dkg porcukor
0,5 l tej (babapiskóta áztatásához)
1-2 csomag babapiskóta (a torta aljához)
apróra vágott gyümölcsök (ananász, körtebefőtt, kajszibefőtt, cseresznyebefőtt)
1 kis tasak piros tortazselé
29 cm átmérőjű kapcsos tortaforma
Gyümölcsös túrótorta elkészítése:
A fehér zselatint kb. 4 dl vízben feloldjuk, az előírásnak megfelelően elkészítjük, majd hűlni hagyjuk.
A 6 dl tejszínt a 2 csomag vaníliás cukorral keményre felverjük.
A gyümölcsös túrótortához a 0,5 kg túrót tésztaszűrőn vagy szitán áttörjük, esetleg krumplinyomón átnyomjuk, hogy ne legyen nagyon darabos. Az áttört túróhoz hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, majd folyamatos keveréssel a 16 dkg porcukrot, végül a langyosra hűlt fehér zselatint is. Az egész masszát jól átkeverjük.
A kapcsos tortaforma aljára szép sorban lerakosgatjuk a tejben néhány másodpercig megáztatott babapiskótákat, az alját teljesen lefedjük. Rátesszük a túrókrém felét. Rápotyogtatjuk viszonylag sűrűn az aprított gyümölcsöket. Rátesszük a túrókrém másik felét.
Hűtőbe tesszük, kb. 5-6 órát állni hagyjuk, hogy a zselatin megköthessen.
A kis tasak piros zselatint kb. 3 dl vízben feloldjuk, az előírások szerint elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. Kivesszük a tortát a hűtőből, ha a tetejére is szeretnénk gyümölcsöt rakni, akkor hajrá!
A piros zselatint félig kihűlt állapotban (mint a gyümölcstorta elkészítésénél is) a túrótorta tetejére csorgatjuk, a közepétől kiindulva.
Visszatesszük a hűtőbe kb. fél órára, míg a tetején lévő zselatin is megkeményedik.
Ha nem szeretnénk a túrókrémbe gyümölcsöt tenni, mert valaki esetleg így nem szereti, lehet csak a torta tetejére is pl. fagyasztott erdei gyümölcsöket tenni, azután rátenni a piros zselatint.
0 hozzászólás