Gyümölcsös túrótorta hozzávalók:

1 csomag fehér zselatin

6 dl tejszín

2 kis tasak vaníliás cukor

0,5 kg tehéntúró

16 dkg porcukor

0,5 l tej (babapiskóta áztatásához)

1-2 csomag babapiskóta (a torta aljához)

apróra vágott gyümölcsök (ananász, körtebefőtt, kajszibefőtt, cseresznyebefőtt)

1 kis tasak piros tortazselé

29 cm átmérőjű kapcsos tortaforma

Gyümölcsös túrótorta elkészítése:

A fehér zselatint kb. 4 dl vízben feloldjuk, az előírásnak megfelelően elkészítjük, majd hűlni hagyjuk.

A 6 dl tejszínt a 2 csomag vaníliás cukorral keményre felverjük.

A gyümölcsös túrótortához a 0,5 kg túrót tésztaszűrőn vagy szitán áttörjük, esetleg krumplinyomón átnyomjuk, hogy ne legyen nagyon darabos. Az áttört túróhoz hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, majd folyamatos keveréssel a 16 dkg porcukrot, végül a langyosra hűlt fehér zselatint is. Az egész masszát jól átkeverjük.

A kapcsos tortaforma aljára szép sorban lerakosgatjuk a tejben néhány másodpercig megáztatott babapiskótákat, az alját teljesen lefedjük. Rátesszük a túrókrém felét. Rápotyogtatjuk viszonylag sűrűn az aprított gyümölcsöket. Rátesszük a túrókrém másik felét.

Hűtőbe tesszük, kb. 5-6 órát állni hagyjuk, hogy a zselatin megköthessen.

A kis tasak piros zselatint kb. 3 dl vízben feloldjuk, az előírások szerint elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. Kivesszük a tortát a hűtőből, ha a tetejére is szeretnénk gyümölcsöt rakni, akkor hajrá!

A piros zselatint félig kihűlt állapotban (mint a gyümölcstorta elkészítésénél is) a túrótorta tetejére csorgatjuk, a közepétől kiindulva.

Visszatesszük a hűtőbe kb. fél órára, míg a tetején lévő zselatin is megkeményedik.

Ha nem szeretnénk a túrókrémbe gyümölcsöt tenni, mert valaki esetleg így nem szereti, lehet csak a torta tetejére is pl. fagyasztott erdei gyümölcsöket tenni, azután rátenni a piros zselatint.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc